שיעור התעסוקה הישראלי לאנשים עם מוגבלות הוא רק 40%. זה לעומת 60% המופעלים על ידי אנשים ללא מוגבלות. זה גם הגדיל את הפער: דו"ח משרד המשפטים של ועדת שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מצא כי למעסיקים יש 3.8X יותר עובדים עם מוגבלות מאשר אלה ללא מוגבלות. זהו החמצה עיקרית עבור קטע חשוב של עובדים עם מיומנויות ויכולות, שפשוט זקוקים להזדמנות.

עבור מה פועל שווים בתעסוקה?

פרויקט שווים בתעסוקה פועל לשנות זאת. פרויקט שוויון הזדמנויות תעסוקה הוא שיתוף פעולה בין ההגרלה. ידיוט אהרונוט. Ynet. איגוד Shavuot. פרויקט זה נועד לעזור לאלפי נכים למצוא עבודה תוך כדי ערבוב תקשורת והסרת סטיגמות למעסיקים. הם יפתחו דלתות לעובדים עם מוגבלות ויפתחו קורסי הכשרה. לא משנה אם אישה עם מוגבלות לא יכולה לעבוד כרואה חשבון או עורך דין. או אם אדם עם לקות שמיעה אינו יכול לעשות את אותה העבודה כמו מתכנת. זה קשור למודעות ולעיתים לבצע התאמות מסוימות בעסק. הכל קשור לעובדים נהדרים עם הכישורים הנכונים, שהם גם אנשים עם מוגבלות.

מעניין שדיווחי התקשורת על הפרויקט גדלו ומעסיקים רבים יותר הצטרפו להכרה ביתרונות של עובדים עובדים עם מוגבלות ומעוניינים להכשיר אותם ומעסיקים אותם. Bezeq Online ו- Pathel Network הם רק כמה דוגמאות. האגודה לשוויון סביבתי, Bezeq Online ו- Askariya, כמו גם Bezeq Online ו- Bezeq Network הם כל המעסיקים האחרים.

מי אחראי על פרויקט שווים בתעסוקה?

איינב שווינקלשטיין-אדרי, מנהל מקצועי בארגון השוויון בתעסוקה, אומר כי מרבית המחסומים המונעים מאנשים עם מוגבלות מהעבודה הם דעות קדומות וסטיגמה. "אתה צריך לזכור שחמישית מהאנשים בשנות העבודה שלהם יש מוגבלות. זה יכול לקרות לכל אחד," היא אומרת. 80 אחוז מדהים מכל המוגבלות מתרחשות במהלך החיים. כדאי לתת לכולם סיכוי. מעסיק אחד אמר לנו שלפעמים הבאג הוא תכונה. זה נכון לחלוטין. לפעמים, החסרונות של שכירת מישהו עם מוגבלות הם יתרון עבור החברה. זה יכול להגביר את המכירות, להגדיל את רוח הצוות או סתם להיות אנשים גדולים ללא מוגבלות. עליכם לזכור כי ההתאמות ממומנות על ידי המדינה, בעוד שאחרים אינם כרוכים בעלויות. בקיצור, המכשול האמיתי לחברה שנפתחת לאנשים עם מוגבלות הוא מוגבלות שלהם. זה יכול להיות וצריך לתקן!.

לפרטים: https://avodanegisha.labor.gov.il/index2.php?id=20857&lang=HEB